Spoznavanje zdravilnih rastlin in njihove uporabe

Velika planina, 21.5.2022

  • Pričetek ob 10. uri (Gradišče – vrh sedežnice)
  • Trajanje delavnice: 2 uri
  • Delavnica se izvede od minimalnem številu prijavo: 8 oseb
  • CENA: brezplačno (2-urno vodenje in spoznavanje rastlin ter žepna knjižica Alpski vrt v naravi)
  • PRIJAVA: do 19.5.2022 na booking@velikaplanina.si (navedite kontakt ter število oseb).

Od najvišje točke Velike planine (Gradišče, 1666 m) se boste sprehodili po Veliki planini In si v naravi ogledali in prepoznavali zdravilne rastline. Poudarek delavnice bo na trajnostnem nabiranju rastlin in spoštovanju do narave. Delavnica bo zajemala tudi napotke o sušenju in shranjevanju zdravilnih zelišč ter o prednostih uporabe divjih rastlin, zelišč in drugih “plevelov” izpred domačega praga. Rastlin ne bomo nabirali temveč si jih bomo ogledali in spoznali, katere so zdravilne ter kako jih uporabimo. Vsi udeleženci boste prejeli tudi žepno knjižico “Alpski vrt v naravi”, ki vsebuje fotografije in opis 60 alpskih rastlin Velike planine.

Tina Mele, doktorica medicinskih znanosti, doktorica veterinarske medicine, navdušena zeliščarka, ljubiteljica narave, tabornica in mama vas popeljala v svet zelišč. Spoznali boste, kako lahko sami na enostaven način ogromno naredimo za svoje zdravje in dobro počutje.

Pridružite se nam pri spoznavanju zdravilnih rastlin in njihove uporabe. Prejeli boste znanje, ki ga boste lahko koristili v vsakdanjem življenju, saj ogromno zdravilnih rastlin raste kar pred domačim pragom!

Predhodne prijave do 19.5.2022 sprejemamo na booking@velikaplanina.si

V primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav bo delavnica odpovedana oz. prestavljena. Vse informacije bodo objavljene na www.velikaplanina.si