Pastirji in krav’ce se vračajo na Veliko planino!

S pastirskih bajt zaslišimo veselje pastirjev, po planini že odmeva žvenket kravjih zvoncev…     
Z mesecem junijem se prične poletna sezona in z njo tudi prihod pastirjev in kravic na Veliko planino, ki na planino prihajajo ta vikend. Prva nihalka vas na planino popelje že ob 8:00, zadnja v dolino pa ob 18. uri. Nihalka vozi vsake pol ure, sedežnica obratuje prilagojeno na nihalko, od 8:30 do 17:15.

Preskarjev muzej odpira svoja vrata v petek, 17. junija. Na prvi dan odprtja muzeja si boste le tega lahko ogledali BREZPLAČNO!
 
Kupite vozovnice preko spleta!            

Nedelja, 19. junija, bo namenjena družinam, saj se bomo s pastirjem podali na brezplačen vodeni ogled po Veliki planini. Pričetek bo ob 10:30 na Gradišču (vrh sedežnice), zaključek ogleda bo ob 13.30 na Zelenem robu. Ogledali si boste pastirsko naselje, Preskarjev muzej, kapelo Marije Snežne in jamo Vetrnico ter izvedeli marsikaj zanimivega! Za vodeni ogled so odprte prijave do zapolnitve mest in sicer se prijavite na booking@velikaplanina.si.    

  Placeholder Kolesarska dirka po Sloveniji Cilj 4. etape bo v soboto, 18. junija na Veliki planini!   V soboto, 18.6. se bo na Veliki planini odvijal pravi kolesarski praznik! Najzahtevnejša etapa Dirke po Sloveniji bo potekala na vzponu iz Podvolovljeka do Kranjskega Raka, kjer se bo po novi asfaltirani cesti zavilo navzgor do parkirišča Rakove ravni pod samim robom Velike planine. V 5,4 km vzpona s povprečnim naklonom 9,2 odstotka se bo povzpelo na 1164 m visoko parkirišče pri kamnolomu. Vse obiskovalce pozivamo, da sledijo navodilom rediteljev in organizatorja dirke. Ker je pričakovan večji obisk svetujemo, da se na planino odpravite dovolj zgodaj ter preverite vse informacije o zaporah na spodnji povezavi!

Kdaj in kje bodo popolne zapore in ostale informacije si oglejte na povezavi!        

Turistične bone za nakup ali podaljšanje letnih vozovnic za nihalko na Veliko planino koristite do 30. junija! Možen nakup vseh vrst vozovnic!   V kolikor še niste pokoristili BON21 vas vabimo, da to storite čimprej, saj boni potečejo konec meseca! Pri nas lahko koristite bon za nakup ali podaljšanje letne vozovnice za nihalko in sedežnico ali za nakup katerekoli druge vozovnice!
         

Vabljeni na kislo mleko, žgance in druge planinske dobrote!
         
Pastirsko življenje se vrača na Veliko planino. Pri pastirjih boste ponovno lahko poskusili kislo mleko, ajdove žgance, sir ter druge domače dobrote. V gostilnah vas čakajo različne enolončnice, skutini štruklji, klobase, žganci, kislo zelje in druge planinske jedi!      Pišite nam!  |  www.velikaplanina.si  |  Unsubscribe     velika planina d.o.o., 2022 – vse pravice pridržane..