Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v več kot 18-ih evropskih državah, tudi v Sloveniji. Velika planina, d. o. o., po analizah za leto 2018 spada najboljše poslovne subjekte v Slovenije in se tako uvršča v najvišji razred zlati AAA. Gre za prestižno edicijo zlate bonitetne odličnosti in tako najvišje priznanje, ki jo družba podeljuje na evropski ravni.

Velika planina je tudi v letu 2018 poslovala z dobičkom. V letu 2018 smo zabeležili 2,13% rast poslovnih prihodkov v primerjavi z rekordnim letom 2017. Družba Velika planina d.o.o. že od leta 2016 ustvarja dobiček rednega poslovanja in čisti dobiček, kar v 20 letnem obdobju pred letom 2016, še ni dosegla.

Direktor družbe Velika planina d.o.o., Leon Keder, je nad rezultati zadovoljen, družba pa strmi še k večjim uspehom in še boljšim rezultatom: »Družbo Veliko planino, d.o.o. smo pred nekaj leti uspešno reorganizirali in optimizirali poslovanje. To je prineslo svež veter v podjetje in med same zaposlene. Iz nekoč podjetja, ki je bilo na meji likvidnosti smo uspeli družbo spraviti do odličnega poslovanja. Le to nam daje zagon, da nadaljujemo v začrtani smeri.«

Leon Keder, direktor družbe Velika planina d.o.o.

Leon Keder, direktor družbe Velika planina d.o.o.

 

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij. Ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 18 evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Bonitetna ocena odličnosti temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12 mesecih. Sestavni del ocene so tudi ocene plačilne sposobnosti, kreditne sposobnosti, zadolženosti,

dobičkonosnost in razni drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Podjetje z oceno odličnosti predstavlja tako najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, kot so dobavitelji, kupci, zavarovalnice, banke in drugi partnerji.