Prihaja lep in sončen vikend. Veliko planino pokriva več kot meter debela snežna odeja, ki vabi na zimske radosti. Žal je še vedno veljavna prepoved obratovanja žičniških naprav, a vseeno bomo poskrbeli za ljubitelje teka na smučeh, saj bodo od petka do nedelje urejene in poteptane proge po Veliki planini. Za vse, ki boste željni okrepčila bo možen osebni prevzem hrane in pijače na Zelenem robu v soboto in nedeljo med 9. in 16. uro.

Obeta se nam sončen konec tedna. Vse ljubitelje teka na smučeh obveščamo, da bodo od petka do nedelje po Veliki planini poteptane in urejene tekaške proge. Dostop z nihalko žal še vedno ni možen, saj še vedno velja prepoved obratovanja žičniških naprav. Kot izhodišče uporabite urejena parkirišča Rakove ravni ter Jelšev konfin. Cesta do parkirišč je prevozna z zimsko opremo na vozilih (obvezne zimske pnevmatike, priporočamo tudi snežne verige).

 Dostop na Veliko planino pa je možen tudi s Kamniške Bistrice, kjer vas pri nihalki čaka veliko, brezplačno parkirišče.

Če se odpravljate na planino ne pozabite na primerno zimsko obutev in opremo, saj so poti na določenih delih lahko tudi poledenele.

Zaradi povečanega obiska Velike planine s smeri Kranjski Rak ob lepem vremenu vse obiskovalce pozivamo, da se na pot odpravite dovolj zgodaj. Upoštevajte navodila redarskih služb, ne parkirajte ob vozišču, na odmikališčih ter na privatnih zemljiščih. Parkirajte le tam, kjer so označena in predvidena parkirišča. Zagotovite prevoznost cest za intervencijska vozila, zimsko službo in seveda lokalnim prebivalcem.