Koče na Veliki planini

Del planine krasijo koče, ki so po svoji zunanjosti podobne pastirskim kočam, njihova notranjost pa je veliko bolj udobna ter prilagojena zahtevam turistov. Nekatere koče lahko tudi najamete in doživite noč na planini. Turistično naselje, kjer lahko najamete eno izmed koč, je oddaljeno le 15 minut od pastirskega naselja. V zimskih mesecih se boste naužili smuke po naravnem snegu, doživeli sankaški večer v soju zvezd in lune, poleti pa lahko okusite domače dobrote izpod rok pastirjev, z obiskom Preskarjevega muzeja pa boste izvedeli marsikaj zanimivega o Veliki planini ter življenju pastirjev. Več dnevni oddih na Veliki planini pa izkoristite tudi za obisk okoliških planin in hribov. Nekaj predlogov smo vam pripravili tudi mi. 

POZOR: Voda v kočah je kapnica in ni primerna za pitje, prav tako prosimo, da ste skrajno varčni z uporabo vode!

Koča Košutnik

Koča Košutnik na Veliki planini se nahaja le nekaj minut od gostišča Zeleni rob, do koder vas pripeljeta nihalka in nato tudi sedežnica. Koča s tremi spalnicami (8 ležišč), teraso, skupnim prostorom ter kaminom, kuhinjo in kopalnico je popolnoma opremljena, v ceno nočitve je vključena tudi posteljnina. Zjutraj vas zbudi žvenket kravjih zvoncev, zvečer pa vas razvajajo sončnih zahodi. Hišni ljubljenčki so dobrodošli.

Posebna ugodnost za goste koče Košutnik pa je večdnevna vozovnica za nihalko in sedežnico, saj za ceno povratne vozovnice prejmete vozovnico, ki velja vse dni v času vašega bivanja. Tako se lahko v času bivanja odpravite raziskovati tudi dolino Kamniške Bistrice, srednjeveško mesto Kamnik ali pa si privoščite kopalni oddih v najvišje ležečih termah v Sloveniji – termah Snovik.

Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Koča Tisa

Koča Tisa se nahaja tik pod gostiščem Zeleni rob, v bližini vmesne postaje sedežnice. Koča ima 8+ ležišč in gostom nudi vse udobje, vključno z vikinškim bazenom. V ceno nočitve je vključen tudi zajtrk, prav tako tudi posteljnina in brisače vključno z vikinškim bazenom in finsko savno. Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Gašperjeva koča

Gašparjeva koča se nahaja v gozdičku, 15 minut vzpona od zgornje postaje nihalke (Šimnovec) oziroma 10 minut spusta od vmesne postaje sedežnice. Koča sprejme 5+ gostov. Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Koča Neža

Koča Neža se nahaja na super lokaciji, v Kamniškem naselju, tik pod gostiščem Zeleni rob. Do vmesne postaje sedežnice je le 5 min. Neža je naša največja koča, ima 12 ležišč in gostom nudi vse udobje. V spodnjem nadstropju je opremljena kuhinja, velik skupen prostor z jedilno mizo in kaminom, dve spalnici, urejena kopalnica s tušem in talnim gretjem ter WC. V zgornjem nadstropju pa je spalnica. Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Za informacije in rezervacije nam pišite:

Recepcija se nahaja na spodnji blagajni nihalke, na naslovu:

  • Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica

Zemljevid koč