Otvoritev poletne sezone na Veliki planini

S pastirskih bajt zaslišimo veselje pastirjev, po planini odmeva žvenket kravjih zvoncev…

Z mesecem junijem se na Veliki planini prične poletna sezona. Prva nihalka vas na planino popelje že ob 8.30, zadnja v dolino pa ob 18. uri. Nihalka vozi vsake pol ure, sedežnica obratuje prilagojeno na nihalko, od 9.00 do 17.30. 

Preskarjev muzej odpira svoja vrata v petek, 7. junija. V poletni sezoni lahko muzej obiščete vsak dan, od 10. do 15. ure in sicer vse do 15. septembra. 

Od 7. – 9. junija boste Preskarjev muzej lahko obiskali brezplačno! Ob nakupu vozovnice za nihalko boste prejeli brezplačno vstopnico za Preskarjev muzej, ki jo lahko koristite med petkom in nedeljo! V soboto, 8. junija pa vas ob 10.30 vabimo na Gradišče, od koder se lahko z lokalnim vodnikom brezplačno podate na voden ogled po Veliki planini. Zaključek ogleda bo ob 13.30 na Zelenem robu. Ogledali si boste pastirsko naselje, Preskarjev muzej, kapelo Marije Snežne, jamo Veternico in turistično naselje, izvedeli pa boste marsikaj zanimivega!

V poletni sezoni vas vabimo, da se nam pridružite na individualnih vodenih izletih po Veliki planini. Z rednimi vodenji pričnemo v soboto, 23.6. Pričetek vodenja bo vsako soboto ob 10.30 na najvišji točki Velike planine (Gradišče), zaključek pa ob 13.30 pri gostišču Zeleni rob.

Za vse tiste, ki se boste na Veliko planini podali z nihalko, lahko koristite kar nekaj ugodnosti v prihajajoči poletni sezoni. 
Ob vsakem nakupu vam podarimo 3% od vrednosti nakupa v obliki kupona, ki ga lahko koristite v naših gostinskih obratih (Gostilna Pod žičnico, Okrepčevalnica Skodla, gostišče Zeleni rob).

Za goste, ki planino obiščejo z nihalko pa je ugodnejša tudi cena vodenega izleta, od 8.-10. junija pa celo brezplačni vstop v Preskarjev muzej!

Seveda pa se bodo v poletni sezoni zvrstili razni dogodki, tako tradiconalni kot tudi dogodki za otroke, prikaz izdelovanja sira trniča in številni drugi. Spored dogodkov bomo redno objavljali na spletni strani www.velikaplanina.si

Na voljo so ugodne povratne družinske vozovnice za nihalko in sedežnico, saj se dva odrasla ter do štirje otroci, od 6. do 14. leta na planino in nazaj pripeljejo le za 40€! 

Vabljeni!

Vsi dogodki