Doživite čar nočnega sankanja pod zvezdnatim nebom na Veliki planini po progi, ki se vije skozi mirno zimsko pokrajino. Občutite vznemirjenje vožnje na saneh v nočnem ambientu, obdano s svežim zrakom in očarljivimi zasneženimi smrekami. Nepozabna izkušnja, ki združuje adrenalinsko zabavo in pravljično atmosfero zimskih noči.

Obudite otroka v sebi in se nam pridružite na nepozabni zimski avanturi, ki ponuja čudovite razglede in edinstveno doživetje!

Nočno sankanje je posebno doživetje – čaka nas skoraj 3 kilometre dolga sankaška proga in vožnja s sanmi pod zvezdami. Pred pričetkom sankanja pa vam bo izkušeni sankač najprej razložil tehnike sankanja in prvo vožnjo tudi odpeljal skupaj z vami, da bo nato vaša sankaška izkušnja še bolj zabavna.

Ob prihodu na spodnjo postajo nihalke vas pričaka lokalni vodnik, izkušen sankač, ki vas bo z nihalko pospremil na Veliko planino. Pred pričetkom sankanja se boste okrepčali s planinskim sirom in domačim kruhom, spoznali kratko predstavitev nočnega sankanja na Veliki planini, dobili nekaj pomembnih nasvetov o tehnikah sankanja. Nato boste dobili svoje sani, zaščitno čelado, čelno svetilko in termovko vročega, planinskega čaja, za katerega so zelišča nabrana na Veliki planini. Skupaj z vodnikom se boste odpravili na novo, v letu 2023 zgrajeno šestsedežnico, ki dosega najvišje standarde in je tiha, varčna, okolju prijazna ter sledi trajnostnim smernicam razvoja turizma. S sedežnico se popeljete do štartnega mesta, od koder poteka skoraj 3 kilometre dolga sankaška proga. Spoznali boste tehnike sankanja v praksi, vodnik vam bo razložil vse, kar morate vedeti o sankanju in sami progi. Pomembna je varnost, pravilna tehnika in upoštevanje pravil sankališča. Na poti se boste ustavili, se pogreli ob čaju in občudovali razglede na Kamniško-Savinjske Alpe in Ljubljansko kotlino. Če bo vreme jasno boste ob sončnem zahodu lahko občudovali pogled vse do Triglava, Nanosa in Snežnika. Nadaljevali boste s spusti po progi do cilja ter z vožnjami s sedežnico na začetek proge. Opravili boste štiri spuste in opazili, da je vsak spust drugačen – Prvi spust poteka ob pričetku sončnega zahoda, naslednji, ko sonce že zahaja in se nebo spremeni v oranžne odtenke, v vsakem nadaljnjem spustu pa boste uživali pod zvezdnatim nebom, soju lune in obrisom Alp.

Po zadnjem spustu se boste okrepčali z daleč naokoli najboljšimi sladkimi skutnimi štruklji v gostilni Zeleni rob. Odlični štruklji vam bodo dali moči še za zadnji spust po progi vse do zgornje postaje nihalke, kjer vodnik vrne opremo in vas z nihalko pospremi v dolino. V vožnji z nihalko se vam bo odprl še zadnji čudovit razgled na Ljubljansko kotlino in Kamniško-Savinjske Alpe.