Poletna doživetja na Veliki planini

13.07.2017

Vodeni ogledi Velike planine
V letošnji poletni sezoni vas vabimo na vodeni ogled po Veliki planini, ki je namenjen predvsem individualnim gostom, kateri bi si Veliko planino radi ogledali z lokalnim vodnikom, obiskali skrite kotičke ter spoznali naravne in kulturne znamenitosti.
Informacije in najave: booking@velikaplanina.si


Aktivni izlet za družine
Družinam so na voljo ugodne vozovnice za nihalko in sedežnico, saj se lahko dva odrasla ter do štirje otroci na Veliko planino pripeljejo že za 30€. Vožnja z nihalko je posebno doživetje, saj le v petih minutah premaga 1000 metrov nadmorske višine.
Ni izleta brez zanimivih prigod, ki jih otroci še posebaj radi pripovedujejo prijateljem. Na planini vas bo na vsakem koraku pozdravila kravica, vi pa ne smete zamuditi fotografije s pastirjem, ki vas pričakuje pred gostiščem Zeleni rob.
Preskarjev muzej, ki se nahaja v osrčju pastirske vasice, ponuja veliko zgodbic pastirjev. Spoznajte pastirico, ki vam bo pripovedovala o njihovem življenju, povprašajte jo tudi kdo so bili Dovji možje in Bele babe. Oglejte si primer trniča, ali pa si nadenite pravi pastirski klobuk. V avgustu pred muzeje potekajo otroške delavnice, ki jih družine ne smete zamuditi, zato si oglejte koledar dogodkov na Veliki planini.
Ker vas do samega vrha planine pripelje dvosedenica Šimnovec, je izlet za otroke povsem nezahteven. Sprehajalne poti so primerne tako za odrasle kot tudi najmlajše.
Seveda pa ne smete zamuditi obiska jame Veternice, kjer v najtoplejših poletnih mesecih najdemo kepe snega! Za piko na i pa si privoščite še odlične skutine štruklje v gostišču Zeleni rob!Romantičen oddih v naročju Kamniško Savinjski Alp
Preživite noč v idiličnih alpskih hišicah pod Veliko planino, v kampu Alpe.
Čudovit razgled izpred hišic in neposredna bližina neokrnjene narave je odličen razlog, da obiščete dolino Kamniške Bistrice.
Poleg kampa se nahaja spodnja postaja nihalke na Veliko planino ter plaža ob reki Kamniški Bistrici, kjer je ob vročih poletnih temperaturah prav prijetno osvežujoče.
Rezervacije in informacije: booking@velikaplanina.si

Vse novice