Da bi ohranili planino in njeno naravno lepoto za prihodnje generacije, obiskovalce prosimo, da po planini hodijo le po utrjenih poteh in cvetoče pašnike opazujejo z urejenih poti, ki so prepredene po celotnem območju planine. Vsak korak izven poti lahko pusti trajne posledice na rastlinju in moti krhko ravnotežje tega ekosistema. Prav tako cvetja ne trgamo, smeti pa odnesimo s seboj v dolino.

Za lažji dostop do Velike planine priporočamo uporabo nihalke in nove sedežnice v zgodnejših urah, ki obiskovalce hitro in udobno pripeljeta do samega vrha Velike planine. Nihalka in sedežnica obratujeta vsak dan po rednem voznem redu. V primeru večjega obiska pa obratujeta ves čas, neprekinjeno. Spodnja postaja nihalke se nahaja v dolini Kamniške Bistrice, na naslovu Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica.

V kolikor se na Veliko planino odpravljate s smeri Kranjski Rak bodite pozorni in upoštevajte prometno signalizacijo. Edina in uradna cesta s kamniške smeri do parkirišč pod Veliko planino je državna cesta Podlom – Kranjski Rak. Če se odpravljate na Veliko planino s smeri Gornji grad, je odcep za Veliko planino le nekaj 100 metrov pod prelazom Črnivec v smeri Kamnika.

Pri uporabi “google mapsa” bodite pazljivi, predvsem tisti, ki prihajate s smeri Kamnika, saj vas le ta občasno pelje po napačni poti, skozi vas Krivčevo. Gre za cesto, kjer je vožnja dovoljena le za lokalni promet, torej prebivalce vasi. Cesta v določenem delu niti ni prevozna za osebna vozila. Če vas “google maps” odpelje na to pot, ob križišču za vas Krivčevo pot nadaljujte naravnost po glavni cesti in pod vrhom prelaza Črnivec zavijte levo na cesto Podlom – Kranjski Rak. Ob križišču se tudi nahaja tabla, ki vas usmeri proti Veliki planini. Prosimo vas, da upoštevate prometno signalizacijo, da zagotovimo nemoten dostop prebivalcem vasi do svojih domov ter da zagotavljamo dostop za intervencijska vozila.