Mediji

Družba Velika Planina d.o.o. se ukvarja z dejavnostjo prevoza z žičniškimi napravami in gostinsko-turistično dejavnostjo v dolini Kamniške Bistrice in na Veliki Planini. Družba se ukvarja s promocijo in razvojem turizma v tem delu Kamniške občine. Zaposleni 365 dni v letu upravljajo varovanje in nadzor na planini, vzdrževalna dela na objektih in skrbijo za red in čistočo ter urejenost poti in cest,…

V zadnjih letih se je povsem spremenil koncept turizma na Veliki Planini, družba pa zato išče nove razvojne možnosti. Ravno v letu 2010 je prišlo do sprememb v strategiji poslovanja družbe. Iz nekoč prepoznavnega smučarsko rekreacijskega centra, z dokaj razvito infrastrukturo, se bo v naslednjih letih razvilo v turistični center, kjer bo v ospredju ponudba neokrnjene narave in planinskega izročila.

V letu 2010 smo začeli z izvedbo alpskega vrta. Projekt bo obiskovalcem približal lepote alpskega sveta. S tem zaključujemo tudi z obratovanjem smučišč v Tihi dolini. Zaradi milih zim, premalo količino snega in zaradi dragega vzdrževanja žičniških naprav, žal ne uspemo konkurirati večjim slovenskim smučiščem.

Nove možnosti iščemo v drugih zanimivih oblikah rekreacije; nočno sankanje, tek na smučeh, kolesarjenje, in gostinsko-turistične dejavnosti; kvalitetna in prepoznavna gostinska ponudba, vodeni poldnevni in celodnevni izleti, ogled Preskarjevega muzeja… Poleg dejavnosti na Planini širimo tudi ponudbo v dolini Kamniške Bistrice. 

Tiskovine / brošure / objave

Po planinskih poteh (Izdal; Center za razvoj Litija, Avtorja: G. Kleč, T. Mučič)

Alpski vrt v naravi

Velika-planina-zemljevid.pdf

Logotipi podjetja

Slike

Slike za medije v zip formatu, 6 Mb

Kliknite na sliko za prikaz visokoresolucijske slike v novem oknu.

 

Kontakt za novinarje: